torstai 4. huhtikuuta 2013

Vuoden 2012 toimintakertomus

Yhdistys kokoontui toimintavuoden 2012 aikana yhteensä 6 kertaa. Kokoustilana toimi päiväkodin henkilökunnan taukotila. Kannatusyhdistyksen kokouksissa osallistujamäärä vaihteli 3-7 välillä. Yhdistykselle valittiin tälle kaudelle puheenjohtajaksi Satu Haanpää-Heikkilä, rahastonhoitjaksi Hanna Pöyry, tilintarkastajiksi Reetta Häkkinen ja Elina Varis. Päiväkodin ja kannatusyhdistyksen yhdyshenkilönä toimi Niina Saranki. Yhteydenpitoa pidettiin yllä myös sähköpostitse yhdistyksen aktiivijäsenten kesken.

Yhdistyksen toimintavuoden tavoitteeksi asetettiin 20. Röllin Syysrieha-tapahtuman järjestäminen syksyllä 2012 tarkoituksena kerätä yhdistykselle varoja kustantaen päiväkodin lapsille erilaisia virikkeitä kuten leluja, elämyksiä ja päivittäiset purukumit. Lisäksi yhdistys päätti ostaa vuoden 2012 esikoululaisille kevätjuhlassa annettavat lahjat. Tapahtumaa varten tarvittiin esivalmisteluihin sekä tapahtumapäivän järjestämiseen talkooväkeä, jota onnistuttiin rekrytoimaan päiväkodin lasten vanhempien joukosta ja heidän tuttavapiiristä yli 20 henkilöä.

Jo 20. Röllin Syysrieha-ulkoilutapahtuma järjestettiin aurinkoisena sunnuntaina 16.9.2012.Tapahtuman pääesiintyjä, lastenlauluorkesteri Loiskis-Trio esiintyi sisätiloissa, muut toimipisteet oli järjestetty päiväkodin piha-alueella. Toimipisteitä oli yhteensä seitsemän: Kepparirata, ralliauto ja mönkijät, pomppulinna, kahvio ja makkaragrilli, onginta, onnenpyörä, tatuoinnit ja hiuskoristeet. Päiväkodin piha-alue keinuineen ja liukumäkineen olivat myös kävijöiden vapaassa käytössä. Kävijöitä tapahtumassa oli runsaasti.

Tapahtuma tuotti rahaa yhteensä 3714,70e. Loiskis-Trion esitysten ennakkoliput tuottivat rahaa 757e, lisäksi portilta lippuja musiikkiesitykseen ja tapahtuma-alueelle myytiin yhteensä 1110,20e arvosta. Kahvion tuotto oli 907,10e, onnenpyörä 503,50e, tatuointi- ja hiuskoristeet 201,10e sekä onginta 236e. Röllin Syysriehan tuotolla päiväkodin lapsille saatiin kustannettua ulko- ja sisäleluja, kirjoja, kulttuurielämyksiä (mm. teatteriesitys ja jäätanssiesitys), ryhmäkohtaisia ja yhteiseen käyttöön tarkoitettuja oppimisen ja leikin välineitä sekä purukumit. Jokaiselle ryhmälle tarjottiin myös edestakainen bussikuljetus Mikkelin alueella retkien järjestämisen tukemiseksi. Yhdistys lähetti kiitoskortit jokaiselle tapahtumaa tukeneelle yritykselle ja yhdistykselle.

Tapahtuman lisäksi kannatusyhdistyksen varainhankintaa harjoitettiin jakamalla päiväkodin lasten vanhemmille tilisiirtolomakkeet, jonka avulla vanhemmat saivat halutessaan tukea yhdistyksen toimintaa taloudellisesti. Vapaaehtoisen kannatusyhdistysmaksun tuotto oli 355e. Uutena varainhankintamuotona olivat Röllin Syysrieha-tapahtumaa tukemaan kutsutut sponsorit, joilta tuottoa yhdistykselle saatiin 1100e. Sponsoreina toimivat muutamat mikkeliläiset yritykset.

Kannatusyhdistyksen ja päiväkodin yhteistyö sujui erinomaisesti, mikä auttoi yhdistystä toimimaan tavoitteensa saavuttamiseksi.